(Mahathir + Abdullah) x Najib = Simbol kebangkitan UMNO?

 
Gandingan dua negarawan Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai penasihat UMNO pada era kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak kelak akan menjadi simbol kepada kebangkitan semula parti dalam membela masyarakat Melayu. Ahli veteran UMNO, Prof. Datuk Dr. Kamarudin Kachar berkata, nasihat kedua-dua negarawan tersebut akan mengembalikan keyakinan rakyat negara ini terhadap UMNO dan memastikan parti itu terus relevan dalam perjuangan memajukan orang Melayu pada masa depan.
Sementara itu, seorang lagi veteran UMNO, Tan Sri Sabaruddin Chik berkata, beliau melihat pertemuan Abdullah dan Dr. Mahathir semasa perhimpunan agung UMNO baru-baru ini sebagai permulaan yang baik ke arah pelantikan kedua-dua tokoh berkenaan sebagai penasihat UMNO yang sememangnya memerlukan nasihat pemimpin terdahulu.

Sumber : Utusan Malaysia, 30/3/2009

Simbol kebangkitan? Adakah apa yang dilakukan oleh kedua-dua pemimpin itu sebelum ini boleh membangkitkan umat Islam? Apa yang jelas, semasa pemerintahan mereka, kedua-duanya terus mengekalkan warisan penjajah; perjuangan ashobiyyah dan sistem kapitalis kufur peninggalan penjajah British. Jika itulah yang dijadikan simbol kebangkitan, maka kasihanlah rakyat kerana mereka akan terus dizalimi, ditindas dan dipermain-mainkan. Mereka akan terus diselubungi kemelut politik, ekonomi, pendidikan dan sosial yang berpanjangan. Bukankah simbol dan tauladan ke arah ke kebangkitan itu mesti diambil daripada Rasulullah SAW? Oleh itu, bersegeralah kalian semua untuk turun berjuang mengubah sistem kufur warisan penjajah yang ada pada hari ini kepada Sistem Islam secara kaffah.