Pesta Pembunuhan Yang Hanya Mampu Dilihat Oleh Umat Islam

serangan-israelPesawat Israel lancar serangan baru di Gaza

BANDARAYA GAZA: Pesawat pejuang Israel awal hari ini melancarkan serangan baru dengan kali sasarannya dua bangunan yang dihuni pejuang Hamas di selatan Bandaraya Gaza namun tiada mangsa yang terbunuh.
Bangunan itu menempatkan kediaman bagi pegawai Perkhidmatan Keselamatan Nasional Hamas yang ditembak sejak tengah malam.

Jurucakap tentera Israel berata, pesawat pejuangnya menembak ke kawasan pengganas sebagai membalas serangan rokt dan mortar dari Gaza.

Serangan itu berlaku beberapa jam selepas pesawat Israel menembak mati seorang pejuang jihas Palestin dan mencederakan seorang lagi lelaki di Khan Yunis, di selatan. – AFP

Sumber:  Berita Harian 12/1/2011

Serangan demi serangan dilakukan: umpama pesta pembunuhan.

Percikan di sana-sini dapat dilihat semasa serangan yang dilakukan oleh Yahudi Israel laknatullah. Ia digambarkan seperti percikan bunga api ketika sambutan tahun baru. Ia bukanlah satu keseronokan tetapi suatu gambaran betapa hebatnya serangan yang dilancarkan oleh tentera Israel ke atas Bandaraya Gaza. Ia bukanlah satu kejadian untuk kita sorakkan tetapi ia adalah kejadian yang seharusnya menimbulkan rasa marah dan azam untuk membebaskan bukan sahaja semenanjung Gaza tetapi seluruh bumi Palestin, iaitu bumi ambiya’.

Seperti tiada nokhtah, perjanjian demi perjanjian , genjatan senjata silih berganti, namun  Israel tetap dengan pendiriannya dan penguasa umat islam pula hanya menjadi  penonton setianya yang membayar tiket perlawanan  menyaksikan kezaliman yang dilakukan yang seolah-olahnya seperti sebuah pertandingan yang menghiburkan

Bangkitlah wahai para panglima angkatan tentera kaum muslimin! serulah pasukanmu ke sana setelah boikot, derma  dan bantuan perubatan yang dihantar tidak mampu menjadi pelindung mahupun penyelamat, kerana kamulah kekuatan dan jawaban kepada perbuatan khianat penguasa umat islam  yang ketika ini sedang memasung kamu agar lena bersama.

Saudaramu memanggilmu: “kami amat-amat memerlukan kamu, jika tidak, apakah kamu ada jawaban di hadapan Allah di hari akhirat nanti?” Ayuh, bergeraklah dan hancurkan Israel laknatullah itu.